Adana Büyükşehir Belediyesi, merkez Seyhan ilçesinde 5 bin 300 metrekare alanda oluşturduğu Afacanlar Parkı ile 3-12 yaş arasındaki çocuklara eğlence ve eğitimi bir arada sundu. Macera, tırmanma, atletizm ve denge parkurları, döner teleferik, oyun grupları ile spor kondisyon aletlerinin yer aldığı Afacanlar Parkı, Türkiye ve dünya haritası, çarpım tablosu, alfabe, İstiklal Marşı ve sayıların bulunduğu panolarla donatıldı.

Adana’nın dört bir yanındaki çocuk parklarını güvenli, estetik ve fonksiyonel oyun aletleriyle yenileyen Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, merkez Seyhan ilçesi Gürselpaşa Mahallesi’nde Aliya İzzetbegoviç Bulvarı ile Öğretmenler Bulvarı’nın kesiştiği alanda Afacanlar Parkı’nı kente kazandırdı.

5 bin 200 metrekare alanda inşa edilen Afacanlar Parkı’nda macera, tırmanma, atletizm ve denge parkurları, döner teleferik, oyun grupları ile spor kondisyon aletlerinin montajı tamamlandı. Çocuk sağlığının ve güvenliğinin ön planda tutulduğu Afacanlar Parkı, Türkiye ve dünya haritası, çarpım tablosu, alfabe, İstiklal Marş ve sayıların bulunduğu panolarla donatıldı.

Oyun ve eğitimin iç içe olduğu Afacanlar Parkı’na çocuklarıyla birlikte gelecek ebeveynler için de dinlenme alanları oluşturuldu. Çocuklar eğlenirken, ebeveynlerin aynı alanda kondisyon aletleriyle spor yapmalarına imkan sağlandı.
Editör: Barış Köksal