Mutasavvıf Şair Arif Nihat Asya’nın 1940 yılında Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 5 Ocak törenlerinde okunması için yazdığı Bayrak şiirinin yeni neslin hafızasında yer etmesi amacıyla 2’ncisi düzenlenen Arif Nihat Asya Bayrak Şiiri Güzel Okuma Yarışması’nın ödül töreni Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilkokul, ortaokul ve liselerde dereceye giren toplam 75 öğrencinin para ödüllerini alkışlar eşliğinde verdi.


Başkan Hüseyin Sözlü, törende yaptığı konuşmada merhum Arif Nihat Asya’yı rahmetle anıp, 78 yıl önce 5 Ocak Adana’nın düşman işgalinden kurtuluş törenlerinde okunması için yazdığı Bayrak şiirinin, Türk milletinin şanlı istiklal mücadelesinin hafızalarda yer etmesini, cumhuriyet kazanımlarının milletçe kabul görmesini sağladığını vurguladı.


Adana Erkek Lisesi’nde Edebiyat Öğretmeni olan Arif Nihat Asya'nın, Bayrak şiirini, 1940 yılında 5 Ocak Adana’nın düşman işgalinden kurtuluş törenleri için yazdığını hatırlatan Sözlü, "Bu şiir, milli bağımsızlığımızı, şehitlerimizin kahramanlık destanlarını, ay yıldızlı bayrağımızı en güzel şekilde anlatıyor. Bizler de bu şuurla, Anadolu topraklarında bin yıldır Türk varlığını devam ettirmek için bedeller ödeyen ecdadımızı, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmak, çocuklarımızda var olan vatan ve bayrak sevgisinin güçlendirmek adına böyle bir yarışmayı düzenliyoruz. İnanıyorum ki, yarışmamızı bizler sonraki nesiller de devam ettirecektir. Dereceye giren, girmeyen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yarışmada emeği geçen Milli Eğitim camiasına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

2019’da para ödülü 500 bin lira


Önümüzdeki yıl toplam para ödülünü 500 bin liraya yükseltmeyi planladıklarını açıklayan Başkan Sözlü, birincilikleri kazanan Saniye Canalmaz, Süleyman Nenioğlu ve Abdullah Tahir Işık’a ödüllerini verdi. Başarılı öğrenciler, ödüllerini almadan önce davetlilerin huzurunda bir kez daha Bayrak şiirini okudular. Salonu dolduran katılımcılar, öğrencileri coşkuyla alkışladı.


2. Arif Nihat Asya Bayrak Şiiri Güzel Okuma Yarışması’nda ilkokullarda; 1. Saniye Canalmaz (Seyhan-Cafer Recai Gizer İlkokulu), 2.Elif Adıgüzel (Çukurova-Çukurova İMKB İlkokulu), 3. Cumali Aydın (Yüreğir-Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu), ortaokullarda 1.Süleyman Nenioğlu (Yumurtalık-Atatürk Ortaokulu), 2.Emirhan Güngör (Çukurova-Özel Adana Final Ortaokulu), 3. Fatih Buğra Uyanık (Yüreğir-Hacı Bayram Veli Ortaokulu), liselerde 1.Abdullah Tahir Işık (Sarıçam -Bahtiyar Vahapzade Sosyal Bilimler Lisesi), 2. Zal Yıldırım (Çukurova-Adana Anadolu Lisesi), 3. Doğukan Akın (Karataş-Hacı Şerafettin Işık Anadolu Lisesi) oldu.

Editör: Barış Köksal