Adana Cumhuriyet Başsavcılığı İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu tarafından yürütülen ‘Acil Durum Eylem Planı’ kapsamında aralarında yazı işleri müdürü, zabıt katibi, teknisyen, şoför ve mübaşirlerin de bulunduğu 75 kişiye Türk Kızılayı Adana Şubesi tarafından ‘Temel İlk Yardım Eğitimi’ verildi. Adliyede olası bir kaza veya acil müdahale gereken hastalık durumunda sağlık ekipleri gelene kadar ilk müdahalede bulunarak hayat kurtarma becerisini kazanan yargı çalışanlarına, ilk yardım sertifikalarının verilmesi ve ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ çerçevesinde 50 çalışana İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bisiklet hibe edilmesi nedeniyle adliye tarihi taş bina bahçesinde tören düzenlendi.

Hareketli yaşama teşvik

Törende konuşan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, adliye çalışanlarının günü yakalaması ve güncel olması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Yargı hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de ağırlık verdiklerini kaydeden Yeldan, “Kızılay işbirliğiyle 75 çalışanımız İlk Yardım Sertifikası almaya hak kazandı. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hareketli yaşam için bisiklet verilecek. Hareketsizlik bir çok sağlık sorununu beraberinde getiriyor. Hareketli ve sağlıklı yaşam için tüm çalışanlarımızı teşvik ediyoruz. Teslim edilen bisikletlerin güven içinde kullanmalarını temenni ediyorum. Bu çalışmalardan dolayı İş Sağlığı ve Güvenliği Büromuza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"Adliye çalışanlarımız iyilik elçisi oldu"

Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da, iyiliğin amiral gemisi olarak hareket ettiklerini belirterek, “Depremlerde, acil durumlarda hayat kurtarmak için bugüne kadar binlerce kişiye eğitim verdik. Adana Adliyesi çalışanlarımız da artık ilk yardım elçileri ve iyilik elçilerimiz oldu. Sizleri tebrik ediyorum ve kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından törene katılan Türkiye Adalet Akademisi İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Şansal, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Adana Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hakan Kuzu, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun ile Kızılay ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, 125 adliye çalışanına ilk yardım sertifikalarını verip hareketli yaşama pedal çevirmeleri için bisikletlerini teslim etti.
Editör: Barış Köksal