Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün Denizli Polis Merkezi'ne 4 kişi tarafından bomba yüklü araçla saldırıp uzun namlulu silahlarla taciz ateşinde bulunan teröristleri yakalamak için operasyonlara başladı. Ekipler, polis merkezinin etrafında iz sürüp yaklaşık 2 kilometrelik alanda tarama yaptı.

KALAŞNİKOF BULUNDU
Polis yaptığı çalışma sonucunda bir evin bahçesinde Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ulaştı. Polis iki katlı evde yaşayan Suriye uyruklu 2 şahsı da gözaltına aldı. Polis bulunan uzun namlulu silahın sabahleyin nöbet tutan polise ateş açılan silah olduğunu tahmin ediyor. Suriye uyruklu şahısların da emniyetteki sorgusu devam ediyor. Silahın balistik raporundan sonra olayda kullanılıp kullanılmadığı ortaya çıkacak.

650 POLİSLE BASKIN
Polisin operasyonu gün boyu devam ederken, büyük operasyon özel harekat, çevik kuvvet polisinin karadan, helikopterin de havadan destek verdiği 650 polisin katılımıyla gerçekleştirilen şafak operasyonu oldu. Denizli, Narlıca, İsmetpaşa ile Mithatpaşa mahallelerindeki 20 adrese eş zamanlı girildi. Operasyonda biri G.B. (24) isimli kadın olmak üzere 3'ü çocuk 20 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik örgütsel doküman ve pompalı tüfek ele geçirildi. 
Zanlılar emniyete getirilerek sorguya alındı.
Bu arada, teröristlerin polis merkezinin önüne Diyarbakır kırsalından çaldıkları ve plakasını değiştirdikleri otomobil ile geldikleri, Deniz Polis Merkezi'ne yaklaşık 200 metre önce otomobilden 2 kişinin indiği, daha sonra bu şahısların yanına motosiklet ile bir kişinin daha geldiği, bir süre sonra ise otomobil ile bir kişinin polis merkezinin önüne doğru gittiği ve tam polis merkezinin önünde durup otomobilden indiği bu arada nöbet tutan polisin "Aracı buraya park edemezsiniz" diye bağırdığı bu sırada şahsın kaçmaya başladığı daha sonra kendisini bekleyen şahıslardan birinin uzun namlulu silahla ateş etmeye başladığı polisin de karşılık verdiği öğrenildi. 
Otomobili bırakıp kaçan kişinin de kaçarken elinde bir şeye basıp arkasına bakarak kaçtığı belirlendi. Yapılan incelemede otomobilin arka tarafına biri koli bandı ile sarılı iki mutfak tüpü konduğu tüplerin üzerine poşet içerisinde çok sayıda çivi konduğu beyaz bez ile gizlenmiş bagajın görünmeyecek yerinde bu tüplere bağlı anahtar olduğu, bombanın el yapımı parça, ısı ve basınç tesirli olduğu belirlendi. Ayrıca bombanın uzaktan kumandalı ya da zaman ayarlı olduğu, teröristin polisin fark etmesiyle bombayı hareket ettirecek mekanizmayı açmayı unuttuğu, bu nedenle patlatamadığı öğrenildi.
Bu arada polis olaydan sonra bir taraftan teröristleri yakalamak için operasyon başlatırken, bir taraftan da yaklaşık 1 kilometrelik alanda bombanın 170 iş yeri ve eve verdiği zarar tespiti çalışması yaptı. Yapılan çalışmanın ardından vatandaşların zararlarının devlet tarafından karşılanacağı belirtildi. 
Editör: Barış Köksal