Vali Demirtaş kentte ikili öğretimden tekli öğretime geçmek için çalıştıklarını söyledi. Adana'da eğitim gören 509 bin öğrenci karne aldı. Vali Mahmut Demirtaş, kentte ikili öğretimden tekli öğretime geçmek için çalıştıklarını söyledi. 2016-2017 eğitim-öğretim döneminin tamamlanmasıyla birlikte okullarda karne sevinci yaşandı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Yüreğir ilçesindeki Kışla İlkokulunda öğrencilerle sohbet edip karne dağıttıktan sonra yaz aylarını verimli geçirmeleri önerisinde bulundu. Karnelerinde iyi notları görünce sevinen öğrenciler büyüdüklerinde doktor ve öğretmen olmayı istediklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar kentte 17 bin 500 derslik bulunduğunu belirterek, örgün ve dışarıdan öğrenim gören 509 bin öğrenci bulunduğunu kaydetti. Akpınar, “101 projemiz var ve bin 350 derslik daha yapıyoruz” dedi.
Vali Mahmut Demirtaş da eğitim-öğretim döneminin oldukça verimli geçtiğini vurgulayarak, “2018 dönemine hazırlanmak için hızla çalışmalara devam ediyoruz. En kısa zaman içerisinde Adanamızda ikili öğretimden tekli öğretime geçmek için ciddi mücadele ediyoruz. Kaymakamlarımıza, müdürlerimize, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum, çocuklarımıza çok ciddi katkıda bulundular” ifadelerini kullandı.
 
Editör: Barış Köksal