Edinilen bilgiye göre, olay Yüreğir ilçesi, Güzelevler Mahallesi'nde 10 Şubat günü meydana geldi. İddiaya göre, Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan Türkan Ç. ile eşi Ali Ç., 4 yaşındaki kızları B.Ç.'yi yanlarına alarak Adana'ya akrabalarının düğününe geldi. Düğün Güzelevler Mahallesi'nde başladı. Bir süre kız çocuğu düğünün olduğu yerde oynarken, anne kızının birden kaybolduğunu fark etti. Aile ve akrabaları yakınları küçük çocuğu aramaya başladı. Çocuk daha sonra evli ve bir çocuk babası olan Sedat K.'nin (28) yanında bulundu. Sedat K. kız çocuğunu kandırıp götürmüş ve evde tecavüz etmişti. Vatandaşlar bulduğunda da hem kız çocuğu hem de zanlı çıplaktı. Vatandaşlar zanlıyı darp etmeye başladı. Bu arada polise haber verildi. Olay yerine gelen polis zanlıyı linçten kurtarıp polis merkezine götürdü. Kanlar içindeki çocuk ise Adana Şehir Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahaleye rağmen kanama durmayınca kız çocuğu, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine sevk edildi. Anne de yaşadığı olayın şokuna girerek intihar girişiminde bulundu. Fenalaşan anne de aynı hastaneye alındı. Bu arada dün adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Kadınlar taşlarla zanlının evine saldırdı

Zanlının bulunduğu sokakta polis ekipleri 24 saat nöbet tutmaya başladı. Akşam eve gelen çocuğun yakınları ve mahalleli evi ateşe vermeye çalıştı. Zanlının karısı ve çocuğu da polis tarafından evden uzaklaştırıldı. Bugün sabah ise yaşanan bu olaya dayanamayan kadınlar eve taşlarla saldırdı. Polis saldırgan kadınları zor ikna etti. Atılan taşlarla evin camları kırıldı. Polis güçlükle sakinleştirdiği kadınları evden uzaklaştırdı.

Kız çocuğunun görüntüleri ortaya çıktı

Bu arada, düğün sırasında kız çocuğunun gelinlik giydiği ve oynadığı ortaya çıktı. Kız çocuğunun gelin ve damat dans ederken kenarda gelinlik ile gezdiği, daha sonra da oturduğu görüldü. Çocuğun her şeyden habersiz düğünde oyun oynadığı görüldü. Yaşanan bu olaya isyan eden kız çocuğunun teyzesi Semiha Özer, ablasının bu duruma dayanamayarak intihar girişiminde bulunduğunu, yeğeninin durumunun da kötü olduğunu söyleyerek idam istedi. Amca Mehmet Ç. ise, "4 yaşındaki kıza bu nasıl yapılır? Cezaevindekilere sesleniyorum öldürün. Bunun raporu varmış çıkarsınlar bir öldürelim. Bunu idam etsinler" diye konuştu.

Editör: Barış Köksal