30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yıl dönümü etkinliği Atatürk Parkı anıt alanına çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından Adana Valisi Mustafa Büyük, makamında tebrikleri kabul etti. Kabulün ardından Vali Büyük, Adana Büyüşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş ile birlikte tören alanına gelerek halkı selamlayıp bayramlarını kutladı. 

Uğur Mumcu Meydanı'ndaki tören alanında Yüzbaşı Mahsur Şimşek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Şimşek, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yapılan meydan muharebesinde sonra Türk ulusunun yok edilemeyeceğinin anlaşıldığını ve Türk tarihindeki en büyük olaylardan biri olduğunu söyledi. 

Tören alanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı da okundu. Daha sonra geçit töreni yapıldı. Geçit törenini asker ve gaziler gerçekleştirdi. Sıcağa rağmen gazi Gökhan Mönür'ün tekerlekli sandalye ile geçit törenine katılması dikkat çekti. Sade bir tören yapılmasına rağmen yaklaşık 100 kadar vatandaş çocuğunu alarak ellerinde Türk Bayraklarıyla etkinliğe katıldı.

HDP'Lİ VEKİLLER KATILMADI

Törene, AK Parti Adana milletvekillerinden Sadullah Kısacık, Fatma Güldemet Sarı, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, CHP Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Aydın Uslupehlivan, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş katıldı. HDP'nin Adana milletvekilleri Rıdvan Turan ile Meral Danış Beştaş ise törene katılmadı.

Geçit törenin ardından bayram kutlamaları sona erdi. CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, protokol dağılırken, vatandaş katılımının az olduğunu söyleyerek, "Bu tür bayramlar halk ile birlikte kutlanmalı. Halkın daha yoğun katılımı sağlanmadı. Ben buna tören sırasında tepki gösterecektim, ama burada böyle bir huzursuzluk çıkmaması adına bekledim. Tören bitti bu açıklamayı size yapıyorum" dedi.
Editör: Barış Köksal