Sağlık Müdürlüğü ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin birlikte organize ettiği kursa ağırlığı Balcalı Hastanesi'nden olmak üzere doğum yaptırılan kurum ve kuruluşlarda görev yapan 23 hekim katıldı.


Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Akademisyenleri, Prof. Dr. Mehmet Satar, Prof. Dr. Nejat Narlı, Prof. Dr. Hande Gülcan, Prof. Dr. Hacer Yıldızdaş, Prof.Dr. Cansun Demir, Prof.Dr. Selim Büyükkurt, Doç. Dr. Ferda Özlü, Doç. Dr. Esra Çalışkan’ın görev aldığı Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimi'nin sonunda düzenlenen sınav ile katılımcıların tümü sertifika almaya hak kazandı.


İl Sağlık Müdürlüğü adına kurs sorumlusu Dr. Tanju Altunsu yaptığı konuşmada, 5 yılda bir güncellenen yenidoğan canlandırma kursunun ilkini gerçekleştiren illerden biri olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Dr. Fadime Gük ile birlikte organizasyonu yürüttüklerini belirten Altunsu, Balcalı Hastanesi’nin alanında uzmanlaşmış akademisyenlerinin verdiği eğitimlerle birlikte kursun son derece başarılı olduğunu söyledi. Altunsu, Türkiye'de 55 binden fazla sağlık personelinin Yenidoğan Canlandırma Programı eğitimini aldığını da sözlerine ekledi.


Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş, bu tür eğitimlerde başarı oranının yüzde yüz olmasından dolayı çok memnun olduğunu ifade ederek, bu eğitimlerim ilerde pratik noktada da yenidoğan bebeklerin hayatı açısından son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.


Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sert ise fakülte olarak bilimin ışığında tüm yeni ve güncel gelişmeleri takip ederek eğitimleri de bu çerçevede yapmaya özen gösterdiklerini söyledi.


İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer ise kendisinin de çocuk hastalıkları ya da bir yenidoğancı olması konusunda içinde daima bir uhde kaldığını belirterek bu eğitimi ve sertifikayı alan hekimlerin ilerde ne kadar doğru bir karar verdiklerini anlayacaklarını vurguladı. 


Yapılan konuşmaların ardından kurs sonunda başarılı olan 23 hekime sertifikaları İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Sert, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş, Çukurova Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aysun Karabay Beyazıt, İl Sağlık Müdür Yardımcı Süleyman Dilek, Prof. Dr. Mehmet Satar, Prof. Dr. Nejat Narlı, Prof.Dr. Selim Büyükkurt, Doç. Dr. Ferda Özlü tarafından verildi.

Editör: Barış Köksal