Edinilen bilgiye göre, Seyhan ilçesi, Yeşilevler Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 12 yaşındaki ortaokul 7. sınıf öğrencisi Rıdvan Parlarca, kuş satıcısından birkaç tane kuş alıp eve geldi. Ancak anne ve babası birden fazla kuşun çok olduğunu, kardeşinin de bundan dolayı rahatsızlandığını söyleyerek birinin kalmasını, diğerlerini kuşçuya geri götürmesini istedi. Parlarca kuşları geri vermek için 7 Ekim günü evden çıktı ancak ondan sonra bir daha dönmedi. 

Ailesi, çocukları birkaç saattir dönmeyince onu aramaya başladı. Aile, kuşçuya gidip sorduğunda bir arkadaşıyla birlikte geldiğini kuşları teslim etmek istediğini ancak kendisinin almadığını, sonra da gittiklerini söyledi. Aile kuşçuya gidiş güzergahındaki güvenlik kameralarını izleyip kiminle gittiğini bularak ona sordu. Ancak o arkadaşı da kuşları geri veremeyince kendisinin eve döndüğünü Parlarca'nın da eve gittiğini daha sonra görmediğini söyledi. 

Baba Hasan Parlarca (37) polise giden aile kayıp oğullarının bulunması için başvuruda bulunduktan sonra kendi imkanlarıyla çocuklarını gidebileceği yerlerde aradı.

Oğlunun bir an önce bulunmasını isteyen Hasan Parlarca, "5 gündür her yerde arıyoruz bulamadık. Kuşu götürdüğü adama sorduk, buradan da ayrılmış.
Oğlum karanlıktan ve yalnız kalmaktan korkardı başına bir şey gelmesinden korkuyorum" dedi.
Editör: Barış Köksal