Çukurova Belediyesi’nce “Yap-Birlikte İşletelim-Devret” modeliyle bir özel şirkete yaptırılan Jurassic Park açıldığı günden bu yana halkın, özelliklere de çocukların yoğun ilgisini çekiyor. Adana’nın kuzeybatısındaki Doğal Park 2 (Sabancı Parkı) içerisinde 30 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Jurassic Park 3 Ekim’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve binlerce vatandaşın katıldığı bir törenle hizmete açılmıştı. 50’yi aşkın dinozorun yer aldığı ve yüz binlerce yıl öncesi hayatın canlandırıldığı park, yeşil alanı ve sosyal tesisleriyle özellikle de hafta sonları yoğun ilgi görüyor.

Giriş parasının öğrenci, çocuklar ve engelliler için 5 TL, yetişkinler için ise 8 TL’de tutulduğu Jurassic Park’ı görmeye sadece Adana ve ilçelerinden değil, Osmaniye ve Mersin başta olmak üzere Gaziantep ve Kayseri’den bile gelenler oluyor. 

Butik kafe ve iş yerleriyle zenginleştirilen Jurassic Park’a gösterilen ilginin farkında olduğunu belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Üç ay önce kuş ötmez, kervan geçmez bir parktı, şimdi capcanlı. Çocuklar, anne-babalarını ‘Jurassic Park’ı görelim’ diye zorlayacaklar’ demiştim, dediğim oldu ve Çukurova bir cazibe merkezine dönüştü” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal