Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün başkanlığında ilk toplantısını Büyükşehir Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirdi. İlk toplantıda katipliği, meclisin en genç üyeleri olan Oğuz Arık ve Ali Şahin yaptı. Meclis katipleri, Büyükşehir Belediyesi 1. ve 2. Başkan vekilleri ve belediye encümen üyeleri seçiminden önce konuşan Başkan Sözlü, tüm partilerden seçilmiş ilçe başkanı ve meclis üyeleriyle işbirliği halinde çalışıp tüm ilçelere hizmet götüreceklerini söyledi. 

Hukuk ve adaletin çalışma dönemlerinde temel yol göstericisi olacağını vurgulayan Sözlü, şöyle konuştu:
“İnşallah Adana halkı için tek yürek olma noktasındaki, mücadelemizi, hedefimizi, buradaki değerli belediye başkanlarımızla, meclis üyesi arkadaşlarımızla, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek Adana’mızın kalkınması, gelişmesi hususunda bir emeği, çabayı ortaya koyacağız. Bizim kapımız, gönlümüz, her şeyimiz açık. Siyasi ayrımcılık yapmayacağız. Adana Büyükşehir Belediyesi Adanalının, belediyesidir. Her zaman hakkaniyet tek ölçü olacaktır.”

Sözlü’nün konuşmasının ardından CHP, MHP ve AK Parti gruplarının sunduğu isimler üzerinden meclis katipleri, 1. ve 2. Başkan vekilleri ve belediye encümen üyeleri seçildi.

Belediye meclis üyelerinin yazdığı isimler sonucunda, Büyükşehir Belediyesi Belediyesi Katipliği’ne CHP’li Ertan Sümer ve MHP’li Ahmet Tanrıverdi, Büyükşehir Belediye Başkanı 1. Başkanvekilliğine, MHP’li Salih Gökçe, 2. Başkanvekilliğine Ercan Çetin seçildi. Büyükşehir Belediye Encümenleri ise MHP’li İbrahim Doğma, Mehmet Özcan, Mahmut Sami Baysal, CHP’li Mehmet Esendemir ve Vahap Çolak'tan oluştu.

Seçimlerin tamamlanmasının ardından toplantı, 2013 yılı faaliyet raporu sunumu yapıldı. 
Editör: Barış Köksal