Damızlık koç dağıtım töreninde konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bu proje ile hem üreticinin kazancını arttıracağını hem de yerli koyun ırkının koruyup geliştireceğini vurguladı.
 
‘’Hem üretici kazanacak hem yerli koyun ırkı korunacak’’

Adana Büyükşehir Belediyesi, kırsalda yerinde kalkınmayı desteklemek, üreticiye katkı sunmak amacıyla damızlık koç dağıtımı gerçekleştirdi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kırsalda yerinde kalkınmayı önemsediklerini ifade ederken, bu projenin hem üreticinin kazancının arttıracağını hem de yerli koyun ırkının koruyup geliştireceğini belirtti.
 
‘’Hemşehrilerimizin başı dik sırtı pek olmalı’’

Başkan Sözlü, Bilinçli olarak yürütülen bu ve benzeri hayvancılık projelerin sadece üreticinin daha fazla kazanmasına hizmet etmediğini aynı zamanda Türk tarımının ve hayvancılığının da verimini arttıracağını söyleyerek, ‘’Hemşerilerimizin başı dik sırtı pek olması gerektiğine inanıyoruz. Kırsaldaki bir hemşehrimizin Adana’ya gelip şehrin pahalılığı ile standart bir maaşla geçinemez duruma gelmesinden ziyade köyünde kalarak kısıtlı, küçük otlakları değerlendirdiğinde daha fazla kazanç sağlayacaktır’’ dedi.

 
‘’Sıcağa ve hastalığa dayanıklı, verimi yüksek’’

Sözlü, Dağıtılan yerli ırkın sıcağa ve hastalıklara dayanıklı, verimi yüksek ırk olduğunu ifade ederek, ‘’Çiftçimizin, üreticimizin her zaman destekçisiyiz. Bu sağlıklı ve yeterli gıda üreterek nesillerimiz de sağlıklı yetişecek. Bu sağlıklı ve temiz sürüleri oluşturduğunuzda Ceylanpınar’dan değil Adana’dan alınır koyunlar. Bu koçların girdiği sürüler birkaç yıl sonra damızlık koçların elde edildiği sürüler olacak’’ diye konuştu. Konuşmaların ardından üreticilerin isimleri okunarak damızlık koçlar teslim edildi.
 

Editör: Barış Köksal