Başkan Hüseyin Sözlü’nün katılımıyla düzenlenen törende Büyükşehir Belediyesi personelleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımı ile İstiklal Marşı'nın kabulünün 97’nci yıl dönümüne özel bir kutlama gerçekleştirildi. 
Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi’nde düzenlenen törende Adana Büyükşehir Belediyesi personelleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 97’nci yıl dönümü coşkulu bir törenle kutlandı. Törende İstiklal Marşı’nın okunması öncesinde Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi’nde bulunan hilal ve yıldız etrafında ellerinde bayraklarla Büyükşehir Belediyesi zabıta, temizlik ve itfaiye personelleri çevrelenerek özel bir görüntü oluşturdu. 

"Kurtuluş mücadelesini destanlaştırmıştır" 

İstiklal Marşı’nın coşkuyla okunmasının ardından bir konuşma yapan Başkan Sözlü, İstiklal Marşı’nın bir bağımsızlık mücadelesinin ardından vatan şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılarak bu mücadelenin destanlaştırıldığını ifade etti. 

"Eskimeyecektir" 

Dün Kurtuluş Savaşı’nda mücadele eden kahramanların bugün de Afrin’de adeta Türk vatanının bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için mücadele ettiğini aktaran Sözlü, “Bilinmesini isterim ki çekilen çileleri ve bağımsız yaşama iradesini satırlarında destanlaştıran ve özetleyen İstiklal Marşımız, aziz milletimiz yaşadıkça taşıdığı derin anlamıyla eskimeyecek ve kalplerde asılı durduğu yerden inmeyecektir” dedi. 

Editör: Barış Köksal