Büyükşehir Belediyesi'nin ocak ayı üçüncü oturumu bugün gerçekleştirildi.


Büyükşehir Belediyesi'nin personel maaşları, otobüs alımı, ilçe belediyelerine olan borçların ödenmesi ve kente yapılacak bir takım yatırımlar için harcanılması ön görülen 175 milyon lira kredi çekilmesi için hazırlanan teklif, meclis üyeleri tarafından kabul edildi.


Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, belediyenin bugüne kadar genel cari giderleri için borçlanmasını her zaman reddettiklerini belirterek şunları söyledi:
“Ancak paranın hangi projelere gideceği belli olan borçlanmaları destekliyoruz. Adanalı hemşehrilerimizin hizmetleri alabilmesi için şartlı bir şekilde kabul verdik. En önemli kalem de 80 milyon liralık işçi alacakları ve kente yapılacak yatırımlar. Siyasi odaklı değil hizmet odaklı düşündüğümüzden hemşerilerimize son 1 yılda kaybolan 4 yılı telafi edebilmeleri için yönetime şans verdik. Umarım gerçekleştirirler. Yatırımların takipçisi olacağız.”


CHP Grup Başkan Vekili Ulaş Çetinkaya ise belediyeyi rahatlatacak yatırımlar ve personel ödemeleri için borçlanmaya sıcak baktıklarını belirterek, "Biz siyasi parti ayrımı yapmaksızın, siyasi görüş ayrımı yapmaksızın, parti üyesi veya değil, Adana'nın problemlerine hizmet üretmek zorundayız. Problemleri çözmek durumundayız. Problemleri dile getiren bir meclis üyesi değil, teşekkür eden bir meclis üyesi olmak istiyorum ama ne yazık ki borçlanarak kısa vadeli çözümlerle bu zor görünüyor önümüzdeki dönemde Allah kerim diyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: Barış Köksal