Kuraları Asbaşkan Sedat Sözlü, Genel Menajer Fatih Yücel ve Antrenör Kaan Artun değerlendirdi.

Türkiye Kupası A Grubunda mücadele eden Adana ASKİ Spor, Kadınlar Türkiye Kupası grup eleme maçlarını Çanakkale’de oynayacak. Grubunda ise Beşiktaş, Abdullah Gül Üniversitesi ve Edirnespor bulunuyor. Kadınlar Türkiye Kupası fikstürünü değerlendiren Adana Aski Spor Asbaşkanı Sedat Sözlü, “Bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligindeki tüm takımlar iddialı. Grubumuz da karşılaşacağımız Abdullah Gül Üniversitesi, Beşiktaş ve Edirnespor organizasyon olarak son derece saygı duyduğumuz, güçlü kadrolara sahip takımlar. Adana ASKİ Spor olarak hedefimiz grubu lider tamamlayarak, hedeflerimizden ilkini gerçekleştirmektir. Bu konuda oyuncularımıza ve teknik ekibimize sonuna kadar güveniyoruz, Kadınlar Türkiye Kupası için mücadele edecek tüm takımlara başarılar diliyorum” diye konuştu.

YÜCEL: “SEZON HEDEFİMİZ HER ZAMAN EN YUKARILAR OLACAK”
Sezonun ilk maçında Adana ASKİ Spor, sahasında Edirnespor’u ağırlayacak. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) fikstürünü değerlendiren Adana ASKİ Spor Genel Menajeri Fatih Yücel de genel anlamda lig fikstüründen oldukça memnun olduklarını belirterek, “Uzun lig maratonunda tüm takımlarla karşılaşacağımızı düşünürsek fikstür avantajının varlığına kişisel olarak inanmıyorum. Takım olarak hedefimiz ligi üst sıralarda tamamlayarak play-off eşleşmelerindeki yerimizi alabilmektir. Aynı zamanda ligin yeni organizasyonlarından birisi olarak Adanalı basketbol severlere seyir zevki yüksek müsabakalar izlettirmek, kazanma isteğini her dakika sahaya yansıtacak bir ekip oluşturmak istiyoruz. Bu hedeflerimiz doğrultusunda tüm sporcularımıza ve çalışma arkadaşlarıma, teknik ekibimize başarılar diliyorum” dedi.

ARTUN: “RAKİPLERİMİZİ TAMAMINI CİDDİYE ALIYORUM”
Adana ASKİ Spor Antrenörü Kaan Artun, fikstürle ilgili şunları söyledi:
“Kadınlar Türkiye Kupası gruplarından ve lig fikstürümüzden memnunum. Bu sezon hedefleri olan bir takım oluşturabilmek için transferlerimizi yaptık ve çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz. Bu yüzden rakiplerimizin kim olduğu veya nasıl mücadele ettiğinden öte, bizim takım olarak ortaya koyacağımız basketbol ve mücadele çok daha önemli. Lig veya kupada tüm rakiplerimizi ciddiye alarak hazırlıklarımızı yapacağız. Hedefimiz öncelikle Kadınlar Türkiye Kupası grup eleme müsabakalarında başarılı sonuçlar alarak sekizli finallere kalmak olacaktır. Ligde tüm takımlarla sezon boyu oynayacağımız için hafta hafta düşünüp her rakibe ayrı olarak iyi bir şekilde hazırlanmak zorundayız. Lige kendi evimiz de oynayacağımız bir müsabaka ile başlamak, takımımız için bir avantaj diye düşünüyorum. İlk hafta kazanarak başlamak motivasyonumuzu daha da yukarı çekecektir. İlk hafta rakibimiz iyi bir takım oluşturan Edirnespor oldu. Bu maça iyi hazırlanarak kazanarak başlamak istiyoruz.”
Editör: Barış Köksal