Derneğin başkanı A. Niyazi Sertkalaycı, "Dünya’yı fotoğraf kurtaracak" sloganıyla yola çıktıklarını ifade ederek, "Fotoğrafın gelişimini sağlamak adına üretim ve projeler yapacağız. Amacımız hiç bir kuruma ve kimseye rakip olmak değil. Kendi doğrularımızla, bölgemizin ve ülkemizin fotoğraf ve sanatının gelişimine katkı sağlayacağız" dedi.

Çakmak Caddesi’ndeki geçici dernek binasının Mehmet Baltacı dersliğinde 36 üyesiyle ilk tanışma toplantısını yapan Arka Plan Fotoğraf Derneği, çalışma komisyonlarını belirledi.

Amaçlarının fotoğraf sanatını hak ettiği noktaya taşımak ve fotoğrafın gücünü göstermek olduğunu söyleyen Sertkalaycı, ‘ben değil biz’ mantığıyla yola çıktıklarını ifade etti. Sertkalaycı ayrıca şunları söyledi:

"Hedefimiz çok büyük. Çok heyecanlıyız. Bundan sonra bir çatı altında fotoğraf dostlarıyla projeler üreteceğiz ve hayata geçireceğiz. Fotoğraf sanatının gelişimine katkı sağlayacak eğitimler ve kurslar ve projeler yapacağız. Yakında açılacak internet sitemizde ise dernek üyelerimizi ve projelerimizi duyuracağız. Belli bir sanat disiplini ve kurumsallık anlayışıyla hareket edeceğiz. Tüm fotoğraf dostlarını aramızda görmek istiyoruz.Tüm fotoğraf camiasına hayırlı olsun."
Editör: Barış Köksal