Etkinlikte konuşan Başsavcı Ali Yeldan, Adana Adliyesi olarak gönüllü kan bağışçıları kervanına katıldıklarını belirterek, kan verip hayat kurtaran bir kurum olmak için Kızılay ile çalışma yaptıklarını söyledi. 

Kızılay’a Afrin teşekkürü 

Kızılay’ın, Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na katılan güvenlik güçleri başta olmak üzere ihtiyaç duyulan her kesime yaptıkları desteklerden dolayı teşekkür eden Yeldan, "Etkinliğe katılarak duyarlılık gösteren, bir hayatın kurtarılmasına vesile olan herkese, düzenli kan veren bağışçılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. 

Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da, Adana Adliyesinin çok anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını vurgulayarak "Her zaman Kızılay’ın dostu olarak tüm faaliyetlerimize destek veren Adana Cumhuriyet Başsavcılığımız, bugün yine kan dökülen bir dünyada kan verme etkinliğine ev sahipliği yaparak erdemli bir duruş sergiliyor. Yarın ihtiyacımız olmadan önce, bugün stoklarımızın olması gerekiyor. Bilmediğimiz, tanımadığımız birileriyle kan kardeşi olmak, onlara şifa olmak yaptığınız bu anlamlı bağışlarınız için teşekkür ediyorum" dedi. 

Adliye çalışanlarına gümüş ve bronz madalya 

Konuşmaların ardından Türk Kızılayı Şube Başkanı Saygılı, adliye çalışanlarına yönelik düzenlenen kan bağışı kampanyasından dolayı Başsavcı Ali Yeldan’a teşekkür plaketi verdi. Etkinlikte daha sonra 26 kez kan bağışında bulunan savcı adayı Mustafa Gül’e gümüş, 10 kez bağışta bulunan Cumhuriyet Savcısı Veli Ecir, savcı adayı Ahmet Demir, İcra Müdürü Ramazan Aksan, Zabıt Katibi Refik Altunsoy, şoför Talha Ulusan ve İnfaz Koruma Memuru Yavuz Doğan’a da Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü tarafından verilen bronz madalyaları takdim edildi. Kampanya çerçevesinde, Adana Adliyesinde görev yapan onlarca hakim, Cumhuriyet savcısı ve yargı çalışanı, gün boyunca taş bina girişine kurulan kan alma standında kan bağışında bulundu. 

Editör: Barış Köksal