Edinilen bilgiye göre, Rusya'nın desteğiyle bir hafta önce Halep'e son 5 yılın en korkunç saldırısı başlatıldı. Bombardımanın başlamasıyla 30 bin kişi Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'na dayanırken, çoğu Suriyeli aile de Türkiye'ye yasa dışı yollardan girerek hayatlarını kurtarmaya çalışıyor. Bu ailelerden biri de eşi Kadri Berdoş'u 4 ay önce kaybeden 33 yaşındaki 5 annesi Nesrin Berdoş. 

Nesrin Berdoş, Rus savaş uçaklarının Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik saldırılarını artırmasının ardından en küçüğü 1 yaşında olan 5 çocuğunu alarak yaya olarak yola çıktı. Berdoş, kilometrelerce yolu yaya olarak katettikten sonra Hatay'a yasa dışı yollardan girip çocukları ve kendi canını kurtardı. 

Anne ve çocukları Hatay'a geldikten sonra İstanbul'a gitmek üzere otobüse binerek Adana'ya geldi. Adana Otogarı'nda İstanbul bileti alan Nesrin Berdoş çocuklarıyla birlikte burada beklerken battaniyeye sarılı olan 1 yaşındaki kızı Garam Berdoş'un hareket etmediğini fark etti. Anne Berdoş önce uyuduğunu zannetti ancak bir süre kızını uyandırmaya çalıştı. Berdoş, çevrede Türkçe bilen Suriyelilerden yardım istedi. 

Anne 112 Acil Servis ekipleri gelinceye kadar bebeğinin başında sandalyede bekleyerek gözyaşlarına boğuldu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri hareketsiz haldeki Garam bebeği ambulansa götürdü. Ambulansta kontrol edilen bebeğin hayatını kaybettiği belirlendi. 

Cansız bedeni Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Garam bebeğin "Besin yetersizliği ve soğuğa" bağlı olarak hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Garam bebek otopsinin ardından annesine teslim edilecek. 

Otogarda Berdoş ailesiyle gelen birçok aile İstanbul'a gitmek için beklerken, Suriyelilerin çantalarının ve ayakkabıların çamur olması ne zor şartlar altında geldiklerini ortaya koyuyor.
Editör: Barış Köksal