Edinilen bilgiye göre, olay Mithatpaşa Mahallesi 58308 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre dün gece Mithatpaşa Mahallesi'nde PKK yandaşları yol kesip ateş yakarak korsan gösteri yaptı. Polis ise bu gösterilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Bu sırada Mithatpaşa Mahallesi'nde 58308 Sokakta oturan Kamile Dora, kızı 3.5 yaşındaki Tevriz Dora ile sokağa çıkıp burada oturmaya başladı. Bu sırada küçük kız annesinin kucağında kanlar içinde kaldı. Kız çocuğu hemen hastaneye kaldırıldı ancak hayatını kaybetti. Kız çocuğunun cenazesi otopsi için adli tıp korumu morguna kaldırıldı. Anne Kamile ile baba Aziz Dora'da morga gelip burada kızlarının cenazesini almak için beklemeye başladı.

Anne Kamile Dora, kızı kucağında vurulduğundan tişörtüne kızının kanı bulaştı. Anne Dora bu tişörtü çıkarmayıp onunla adli tıp kurumuna gelerek saatlerce kızının cenazesini almak için böyle bekledi. Anne ve baba morgun önünde birbirine sarılarak kendi birbirlerini teselli etmeye çalıştı. Bir süre sonra ise HDP Adana Milletvekil Meral Danış Beştaş da morgun önüne geldi. Beştaş baba Dora'yı teselli etmeye çalıştı. Beştaş daha sonra baba Dora ile birlikte açıklama yaptı. Beştaş, açıklamasında Ankara'da çok sayıda kişi hayatını kaybetmişken ölümlerin hala durmadığını belirterek, "Annesiyle bahçede oturan 3.5 yaşındaki bir çocuk öldürüldü. Otopsi raporuna göre uzaktan gelen tek kurşunla öldürülmüş. Birileri ne kadar savaş istese de biz inadına barış istiyoruz. Bu ölümlerin tek tek bedelini soracağız" dedi.

Baba Dora ise 3.5 yaşındaki kızının annesinin kucağında öldürüldüğünü söyleyerek, "Ateşi durdurmazlarsa biz de durdurmayacağız" dedi. Konuşmaların ardından cenaze önce baba ocağına daha sonra da toprağa verilmek üzere Kabasakal Mezarlığı'na götürüldü.

Editör: Barış Köksal