AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, 55 ülkenin DAEŞ terör örgütünü temizleyemediğini fakat Türk ordusunun Suriye’ye girdikten sonra El Bab’a kadar DAEŞ’i temizlediğini ve temizlemeye devam ettiğini belirtti.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adana’nın Karataş ilçesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonu'nda AK Parti Karataş ilçe teşkilatının düzenlediği programa katıldı. Burada konuşan Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a diktatör diyenler için, “Dünyadaki bütün diktatörlerin halktan kaçar, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ise 15 Temmuz gecesi halkıyla buluştu” dedi.
 
“Hükümeti kurarken halkın iradesi yüzde 50’ye ulaşacak”

Bakan Çelik, 16 Nisan’daki halk oylamasından sonra ‘Evet’ oyu çıkması halinde yeni sistemle hükümetin yüzde 50'den fazla destekle kurulabileceğini ifade etti. Çelik , "Hükümeti kurarken, halkın iradesinin yüzde 20-30'da kalmasını değil, en az yüzde 50'ye ulaşmasını istiyoruz. İnşallah 16 Nisan'da bu düzenleme, sizin vereceğiniz 'Evet'lerle yürürlüğe girdiği zaman, en az yüzde 50 vatandaşımızın mutabakatını almak zorunda olacak. Bu da Türkiye'deki uzlaşma kültürünü arttıracak" diye konuştu.
 
“Türk ordusu Suriye'ye girdi”

Bakan Çelik, Avrupa'da kendisine "15 Temmuz’dan sonra bir sürü FETÖ'cü generali ve subayı ordudan attınız, ordunuz zayıflamadı mı?" diye soranlara verdiği cevabı şu ifadelerle aktardı:

"Dünyada 55 ülke bir araya gelmiş, bir koalisyon kurmuş, DEAŞ terör örgütüne karşı mücadele ediyordu. Türkiye'nin sınırları aynı zamanda NATO sınırlarıdır, aynı zamanda Avrupa sınırlarıdır. Bu NATO sınırlarını 55 ülke DEAŞ terör örgütünden temizleyememişti, şimdi biz bu FETÖ'cüleri ordumuzdan attıktan ve temizledikten sonra, Türk ordusu Suriye'ye girdi, El Bab'a kadar DEAŞ terör örgütünü temizledi, temizlemeye devam ediyor. Eskiden Kilis’e, Gaziantep’e bomba atarlardı. Şimdi yapamıyorlar. Halkına kim silah çekiyorsa, üniforması hangi renk olursa olsun, rütbesi ne olursa olsun, haindir. Bu milletin ordusu bu millete silah çekmez, eğer bu millete silah çekenler varsa onlar Mehmetçik değildir, onlar asker üniforması giymiş teröristlerdir. " Bakan Çelik, konuşmasının ardından vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.
 
Editör: Barış Köksal