Karnaval Komitesi’nden yapılan açıklamada, yurt içi ve yurt dışından Adana’ya gelecek olanların ve turizm acentelerinin programlarını yapabilmeleri için, 2020 yılı program tarihini şimdiden duyurma kararı alındığı belirtildi. 3 Nisan 2020 tarihinde başlayacak 8. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı etkinliklerinin 12 Nisan’a kadar devam etmesi planlanıyor. Resmi açılış ve kortej günü ise 4 Nisan 2020 olarak belirlendi. Gelecek olan etkinlik başvurularının değerlendirilmesi sonrasında da karnavalın kesin programı 2020 yılının Şubat ayında ilan edilecek. 

4 Nisan 2020 Cumartesi ve 5 Nisan 2020 Pazar günlerinin, en yoğun katılımın gerçekleşeceği 2 gün olacağı vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi; 

"Karnaval kapsamındaki etkinliklerin, 12 Nisan’a kadar devam edeceğini tahmin etmekteyiz. Ayrıca, mevsimsel olarak değişiklik göstermekle birlikte, 1-20 Nisan arasındaki dönemde Adana sokaklarının mis gibi portakal çiçeği kokacağını öngörüyoruz. Misafirlerimize tavsiyemiz, karnaval coşkusunu sokaklarda yaşamak ve kalabalıklarda olmak istiyorsanız 4-5 Nisan tarihlerini, sakin dönemde portakal çiçeği kokan sokaklarıyla Adana’yı gezmek, lezzetlerini tatmak istiyorsanız, takip eden 5-20 Nisan arasındaki tarihleri tercih etmenizdir.” 

Editör: Barış Köksal