Olay, Yüreğir ilçesine bağlı Sarıçam mahallesinde 13 Şubat Cumartesi günü meydana geldi. İddiaya göre, bir süre önce toplu taşıma şoförlüğü yapan 5'i erkek 6 çocuk babası 38 yaşındaki Akif Tosun, Sarıçam mahallesinde Orhan E.'nin (70) evini kiraladı. Alkol kullanan Tosun, ev sahibi ile bu nedenle tartışmaya başladı. Dün gece alkol alıp eve gelen Tosun, ev sahibinin otomobilini tekmeleyip bağırmaya başladı. Ev sahibinin sesler üzerine dışarı çıkması üzerine de otomobilin camını taşla kırdı. Tosun'un yanına giden ev sahibi "Yapma ne yapıyorsun, neden zarar veriyorsun aracıma?" dedi. Tosun, bu kez de taşı ev sahibine doğru atmak istedi. Ev sahibi bu nedenle belindeki tabancasını çıkartıp Tosun'a kurşun yağdırdı. 10 merminin isabet etmesi sonucu kanlar içinde yerde kalan Tosun, kaldırıldığı hastanede ölürken, ev sahibi de gözaltına alındı. Tosun'un cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otopsinin ardından da yakınları tarafından alınarak toprağa verildi.

"44 YIL ÖNCE ENİŞTESİNİ ÖLDÜRMÜŞ"

Bu arada emniyette ifadesi alınan katil zanlısı Orhan E.'nin ise 1972 yılında da kayınbabasının kız kardeşinin kocasıyla tartışıp tabancayla öldürdüğü ortaya çıktı. Ancak Orhan E.'nin cezaevine girdikten sonra 1974 yılında kamuoyunda "Rahşan Affı" olarak bilenen aftan yararlanarak cezaevinde 2 yıl yattıktan sonra serbest kaldığı öğrenildi. 
Zanlı ifadesinin ardından önce sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Birimi'ne getirildi. Orhan E. burada kiracısının aracının camını kırdığını, yanına gidince de taşı kendisine atmak istediğini belirterek, "Ben kendimi korumak için tabancama sarılıp ateş ettim. Böyle olmasına istemezdim. Ben tam rahat edeceğim zaman cezaevine gireceğim, pişmanım. Daha önce de 1972 yılında eniştemi tartıştığımız için öldürmüştüm" dedi. 
Zanlı daha sonra adliyeye sevk edildi.
Editör: Barış Köksal