Doğu Akdeniz bölgesinde yayın yapan haftalık ekonomi gazetesi Refleks’e röportaj veren Bayhan, darbelerde enteresan bir Adana izi olduğunu belirterek, "Bu iz İncirlik ve ABD Konsolosluğu’yla bağlantılı. 28 Şubat sürecinde ve ondan önceki süreçte de Türkiye’deki siyasal tahliller, sosyolojik tahlillere ilişkin kozmik bütün yapılanmalarda Adana üzerinden, ABD Konsolosluğu üzerinden çalışma yürütülmüş. Çünkü Ankara veya İstanbul üzerinden yürütülse biraz daha göz önünde olur ve bilgi sızması çok kolay olur. Ama Adana fiziksel olarak uzak, bu da bir avantaj. İncirlik’te çok rahat bir bilgi alışverişi var. Uçaklar inip kalkıyor” dedi.

Fatih Bayhan röportajda, 28 Şubat döneminde yaşanan fişleme olaylarıyla ilgili olarak komisyon çalışması sırasında öğrendiklerine de anlattı. Bayhan şunları kaydetti: “81 ilin bütün vali, vali yardımcıları, kaymakamları, il müdürleri, şube müdürlerine kadar inmişler. Fişlenen kişilerin görevden alınmasına ilişkin talimatlar var. Gazetecilerle ilgili talepler var.

Listeler yapılmış ‘Öldürülecek gazeteciler’ diye. Görevden alınacak valiler ve kaymakamlar ile bunların yerine getirilmesi talep edilenlerin isimlerinin olduğu listeler yapılmış. Yerel medya kayıtları dahi yapılmış il il. Hangi medya kimi destekliyor, sermayesi nereden, finansörleri kim, reklam verenleri kim gibi. Hatta Balyoz raporunda il il kullanılacak ciplere kadar kayıtlar yapıldığını gördük. Plakalar ve ruhsat numaraları çıkarılmış, sahipleri ve adresleri belirlenmiş. Bir darbe durumunda kullanılacak bütün envanterler, tüm hassas bölgeler yazılmış."

Editör: Barış Köksal