Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Solaklı Mahallesi'nde 18 Ağustos günü meydana geldi. Babaları Metin Akdoğan adam yaralama suçundan cezaevinde olan 6 kardeşten 9 yaşındaki Çetin ve 12 yaşındaki ablası Türkan Akdoğan, DSİ'ye ait sulama kanalı kenarındaki tarlalarına doğru yola çıktı. Tarlaya giderken Çetin Akdoğan'ın ayağı çamur oldu. Bu nedenle Çetin Akdoğan ayağını sulama kanalına sokup yıkamak isterken ayağı kayınca suya düştü. Boğulma tehlikesi atlatan Çetin Akdoğan'ı kurtarmak isteyen ablası Türkan Akdoğan ise çevrede kimse olmadığı için kanala atladı. Ancak su akıntılı olduğu ve yüzme bilmediği için kardeşini kurtaramazken ikisi birlikte akıntıya kapılıp sürüklenmeye başladı. İki kardeşin çığlıklarına çevredeki akrabaları duyup yetişti. Ancak çocuklar suya batıp çıktığı için bitkin haldeydi. Akrabaları iki çocuğu da sudan çıkartıp kendi araçlarıyla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

Hastanede müdahale edilerek duran kalpleri tekrar çalıştıran kardeşlerden Çetin Akdoğan 1 gün sonra yaşam mücadelesini kaybetti. Akdoğan'ın cenazesi önce Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Burada otopsi yapıldıktan sonra Solaklı Mahallesi'ndeki mezarlığa götürüldü. Baba Metin Akdoğan cezaevinden izin alarak tek oğlunun cenazesine katıldı.

ABLA 18 GÜN YAŞAM MÜCADELESİ VERDİ
Kardeşini kurtarmak isterken boğulma tehlikesi atlatan Türkan Akdoğan ise tam 18 gün tedavi gördü. Ancak verdiği hayat mücadelesini Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bugün kaybetti. Akdoğan'ın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Burada yapılan otopsinin ardından Akdoğan'ın cenazesi yakınları tarafından alınarak Solaklı Mezarlığı'na getirildi. Baba Akdoğan oğlunun cenazesine katılırken kızının cenazesi için izin alamadı.

KARDEŞİNİN YANINA DEFNEDİLDİ
Türkan Akdoğan'ın cenazesi mezara getirildiğinde anne Türkan Akdoğan gözyaşlarına boğuldu. Akdoğan'ın 5 kız kardeşi de annesinin yanında ağlayıp ağıtlar yakarak baygınlık geçirdi. Anne, "Canım 18 gündür ben seni bunun için mi bekliyordum. Bizi niye bıraktın canım. Babanla sen ayrılmazdınız nereye gitseniz beraber giderdiniz, nereye gittiniz. Çetin, Türkan bebeklerim ben sizi kurtaramadım. Bu acıyı bana neden verip gidiyorsunuz. Çetin'in yanına gömüyorlar Metin, gel gör Metin" diye ağıtlar yakması yürekleri dağladı.
Türkan Akdoğan'ın cenazesi, boğulurken kurtarmak istediği kardeşi Çetin Akdoğan'ın yanına defnedildi.
Editör: Barış Köksal