Ünlü şarkıcı Ariane Grande'nin konser verdiği 'Manchester Arena'da patlama anı ve sonrası yaşanan panik kameralara böyle yansıdı.

İngiltere'nin kuzeyinde bulunan Manchester kentindeki Manchester Arena'da Ariana Grande konseri sırasında patlama oldu. Olayda 22 kişi hayatını kaybederken en az 59 kişi de yaralandı. Konserdeki patlama ve patlama sonrası yaşanan panik kameralara böyle yansıdı. Videoda önce patlama sesi duyuluyor. Sonra da insanların çığlıklarla konser salonunu terk ettiği görülüyor.

YAŞANANLARI SAVAŞ FİLMİ SAHNESİNE BENZETTİ

Yaşananları 'Savaş filmi sahnesine' benzeten görgü tanığı Andy Holey, patlamanın etkisiyle yere düştüğünü söyledi ve "Ayağa kalktığımda etrafa baktım, her yerde cansız bedenler vardı. 20-30 tane gördüm sanırım. Ölü olduklarını söyleyemem ama ölü gibiydiler" dedi.

"GÜLE GÜLE' DEDİ, IŞIKLAR KAPANDI VE İKİ BÜYÜK PATLAMA SESİ GELDİ"

Kızıyla konsere giden bir diğer görgü tanığı da, "Ariana, 'Güle güle Manchester! dedi, ışıklar kapandı ve iki büyük patlama sesi geldi. Asansöre binip çıkışa doğru gidiyorduk. Kapılar açıldığında yerde kan gördüm, iki kişi yaralı yatıyordu. Yüzlerinde kan vardı" diye konuştu.

"BİNLER ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA ÇIKIŞA KOŞTU"

Annesiyle ilk kez bir konsere geldiğini söyleyen görgü tanıklarından Evie Brewster, "Ariana Grande son şarkısını tam bitirip sahneden inmişti ki büyük bir patlama sesi duyduk. Binlerce kişi çığlık çığlığa çıkışa koşmaya başladı. Polis ve ambulans sirenlerini duyuyorduk. Korkutucuydu" dedi.

Daily Mail'e konuşan 22 yaşındaki Majid Khan, "Bomba gibi büyük bir patlama oldu. Herkes paniğe kapıldı. Hepimiz arenadan çıkmaya çalışıyorduk" ifadesini kullandı.

KONSER SALONUNDAN AYRILIRKEN MEYDANA GELDİ

Patlama ile ilgili inceleme başlatıldı. Olayın terör saldırısı olabileceği ifade edilirken insanların konser salonundan ayrıldığı sırada gerçekleştiği öğrenildi. Konsere katılanların büyük bölümünü gençlerin oluşturduğu belirtildi.